Vilket pokerrum ska jag välja?


pokerrumNya pokerspelare på nätet går ofta i tankar om vilket pokerrum som de bör välja. Sanningen är att det inte finns något definitivt svar på detta, utan att det finns ett stort antal pokerrum som är passande för den stora massan av nya spelare, och en hel del andra som man bäst bör undvika. I senare skeden finns det andra aspekter att ta hänsyn till, men det är egentligen ingenting som är speciellt aktuellt innan ditt pokerspelande börjar betala sig självt och mer därtill.

Satsa på stora välkända pokerrum

Vår rekommendation är att satsa på stora välkända pokerrum. De som rekommenderas av andra stora pokersajter och de som snurrar runt i reklamsnuttarna på tv-kanaler som exempelvis TV3 och TV6. På det viset riskerar du inte att föras bakom ljuset utav något erbjudande som du stöter på och som till en början ser väldigt bra ut, för att sedan inse att du valt helt fel. De stora etablerade pokerrummen är nämligen alla att lita på och har näst intill likvärdigt fördelaktiga erbjudanden, även om det självfallet skiftar en aning beroende på vem du väljer.SkattSom spelare är man skyldig att betala skatt på sina pokervinster över 100 kr om pokerrummet som man spelar på inte är etablerat i Sverige eller inom EU/EES-området. Man gör med andra ord klokt i att välja ett pokerrum som faller inom de ramar som gör att du slipper beskatta din vinst. Varje marginal är viktig om du har någon form av strävan av att någon gång kunna spela poker professionellt.

Som professionell spelare

När du kommit till det skede i din pokerkarriär att du mer eller mindre frekvent börjat gå plus på spelet dyker det helt plötsligt upp en del andra faktorer att ta hänsyn till i valet utav pokerrum. De som spelar mer eller mindre frekvent börjar omsätta stora summor pengar dagligen, ännu mer beroende på vilken nivå man spelar på, och då är det viktigt att se till att man spelar där man får såpass mycket som möjligt tillbaka ifrån pokerrummet. Detta kallas rakeback och kan skifta rätt kraftigt mellan de olika aktörerna. Du får helt enkelt tillbaka en procentuell del av vad du betalat i rake, som ett sorts tack för att du är en trogen spelare. De som omsätter mer pengar än andra tenderar att få tillgång till bättre erbjudanden, så kontrollera gärna med jämna mellanrum vilka erbjudan du kan få, helst när du nyligen kommit att kliva upp en blindsnivå.