Varianter av blackjack


Blackjack är ett av de mest spelade hasardspelen i Sverige. Ändå är det ganska många som inte riktigt känner till vad de olika blackjackvarianterna innebär. Om du är intresserad av att lära dig lite mer om vad som skiljer blackjacksorterna från varandra så har du absolut kommit till rätt sida. Förhoppningsvis kan du sedan välja den blackjacksort som passar just dig allra bäst.

Atlantic City blackjack

Du kan spela Atlantic City blackjack både med enkel- och multihand. I den här varianten spelar du med 8 kortlekar. Dealern startar med två kort. Ifall det skulle vara så att dealern har blackjack från början så avslutas spelet direkt, innan du får möjligheten att dubbla (och därmed förlora mer pengar än nödvändigt). Om du spelar Atlantic City så har huset endast en fördel på 0,35 %, en mycket bra siffra!

Bonus blackjack

Namnet avslöjar lite vad det är som är speciellt med Bonus blackjack. Här kan du nämligen betta på en liten sidopott. Satsningen innebär att det blir vinst om du får blackjack med en knekt och ett ess. Överlägset bäst är kombinationen spader knekt och spaderess. Då blir nämligen utdelningen mäktiga 50:1! I Bonus blackjack har huset en fördel på 0,39 %.

Europeisk blackjack

Det här är en blackjacktyp för dig som tycker om standardblackjack, den här är mycket lik den i upplägget. Den stora skillnaden ligger i hur dealern måste bete sig när denne har en soft 17. I den variant som räknas som standard behöver dealern istället ta ett kort på en soft 17, vilket inte krävs i denna variant. Här är husets fördel 0,38 %.

Amerikansk blackjack

Det som utmärker amerikansk blackjack jämfört med standardblackjack är att du här får dubbla efter att du redan splittat din hand. Du kan också välja surrender-alternativet sent i spelet när du spelar amerikansk blackjack.